BBQshop BGE
Resultaten 1 tot 10 van de 10

Onderwerp: Lamsbout in rode wijn

  1. #1
    Aansteker raymond's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2011
    Locatie
    Zaandam, Noord-Holland
    Berichten
    22
    Post Thanks / Like

    Red face Lamsbout in rode wijn

    Omdat het pasen is en we al een hele tijd een mooi lamsbout wilde bereiden hebben we het 2e paasdag dan maar geprobeerd.

    We hebben het recept uit "Weber's Alles op de grill" gevolgd.
    Een mooie lamsbout gehaald van iets meer dan een kilo en die hebben we een dagje in rode wijn marinade laten liggen.


    afgespoeld, hier en daar wat knoflook plakjes erin gestoken en daarna op de bbq gelegd, met wat rookhout toegevoegd


    af en toe ingesmeerd met de marinade en na ongeveer 5 kwartier was de kerntemperatuur 65 graden.


    nog even in aluminium folie laten rusten en toen aangesneden


    en het resultaat was geweldig.. Unaniem besloten dat we deze veel vaker gaan maken

  2. #2
    The Welcome Wagon icefromshape's Avatar
    Ingeschreven
    Feb 2012
    Locatie
    de Kets
    Berichten
    5.676
    Post Thanks / Like
    Dat ziet er goed uit, die reebout. Mag ik je vragen hoe hoog je de temperatuur in de Q heb opgestookt?
    Een hobby is leuk, mits er tijd voor gemaakt kan worden
    SMOKER ( BBQ Smoker ) en BBQ CHARCOAL ( Weber One Touch Original 57 (EO) ) + (Weber Go Anywhere (AA) ) + (Weber Smokey Joe (AA) ) en BBQ GAZ ( BroilKing Monarch Serie ) en DO (Big BBQ Dutch Oven 9QT) Temperature control by Rosenstein & Sohne EM-2213, IKEA FANTAST Overseas Certified MOINK baller 2012

  3. #3
    Spooning with a butt Burnt the End
    I survived the zone
    riona's Avatar
    Ingeschreven
    Nov 2010
    Locatie
    Beverwijk
    Berichten
    3.389
    Post Thanks / Like
    Ziet er goed uit maar wat is het nou?

  4. #4
    Aansteker raymond's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2011
    Locatie
    Zaandam, Noord-Holland
    Berichten
    22
    Post Thanks / Like
    het is een lamsbout zonder been (in rodewijn marinade).
    Q opgestookt tot +/- 190 graden..
    had eigenlijk iets lager gewild zodat het nog iets rustiger kon garen, maar daar moet ik nog even mee oefenen

  5. #5
    Broken Picnic Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Burnt the End
    I survived the zone
    csiegers's Avatar
    Ingeschreven
    Mar 2012
    Locatie
    Amersfoort
    Berichten
    2.421
    Post Thanks / Like
    lekker lamsbout. Populair stuk vlees afgelopen dagen
    Big Green Egg Large | Weber One-Touch Premium 57 cm Gourmet (2012) + CIG | WGA 2012) | QVist 6qt & 3qt
    Certified MOINK baller www.christiansiegers.nl / Twitter : BBQChristian

  6. #6
    Mucking up the keyboard with sauce I survived the zone maussie1982's Avatar
    Ingeschreven
    Feb 2013
    Locatie
    Wijchen
    Berichten
    1.919
    Post Thanks / Like
    Dat ziet er heerlijk uit. Mijn inziens zou de temp wat lager kunnen zoals je zelf ook al aangeeft.
    BIG Green Egg LARGE, Superfast Red Thermapen, BIG Green Egg medium, Maverick et-732 BGE edition, BIG Green Egg mini, Weber WGA

  7. #7
    Big Bob's Quiz Frostbitten and tingled - L&T IV
    Burnt the End
    I survived the zone
    haxquiz's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2011
    Locatie
    Zuid Holland
    Berichten
    2.731
    Post Thanks / Like
    lijkt me lekker, helaas is de betere helft niet zo van het lam..
    Member of AllSeasoned BBQ team Fueled by:Terlanco Briketten Meat supplied by:Vlees.nu

  8. #8
    Banned Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Nose to tail
    I survived the zone

    Ingeschreven
    Jan 2011
    Locatie
    Spijkenisse
    Berichten
    5.348
    Post Thanks / Like
    Ziet er heerlijk uit, Lamsbout bij mij 57 gr.C intern BBQ temp 150 gr.C even laten rusten en hij is mooi rose.
    En gewoon lekker blijven oefenen en foto's plaatsen

  9. #9
    De Wafeltjes Meneer Seafood Surprise 2014
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    EddyDP's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2011
    Locatie
    Hove, Antwerpen
    Berichten
    695
    Post Thanks / Like
    Ziet er goed uit
    Ik ben niet curieus, maar ik weet graag veel.
    Enne, de beste stuurlui staan aan wal.
    ** 2012-2013 Certified MOINK baller! **

  10. #10
    Artificer of drums Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Nose to tail
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Hooked on Smoke
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Phubar's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2009
    Locatie
    Utrecht,The Netherlands
    Berichten
    13.632
    Post Thanks / Like
    Goed bezig!
    -TG
    -WGA (3)
    -UDS (S,M,L)

    *WGA Ambassador*
    Lowland Smokers powered by Ecobrasa, Dammers, De BBQfabriek, Nice2Meat en True2BBQ
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Competitor 2010, EKBBQ Competitor 2012

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Berkshire buikspek op de Big Green Egg gerookt met hout van rode wijn vaten
    Door Leonard Elenbaas in forum Laegh ende Traegh
    Reacties: 34
    Laatste Bericht: 22-09-13, 21:52
  2. Chocoladecakjes met rode wijn
    Door Petra in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 17
    Laatste Bericht: 28-06-13, 14:54
  3. ProCureuR 67 GraDen en kipPies rode wIJn
    Door HuubBarbiTruuk in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 17
    Laatste Bericht: 07-11-12, 00:44
  4. Spareribs met rode wijn
    Door andre in forum Laegh ende Traegh
    Reacties: 18
    Laatste Bericht: 02-11-12, 16:47

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •