BBQshop BGE
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15

Onderwerp: Nu ook MET plaatjes: Cederplank zalm...

  1. #1
    Going whole hog henkverhaar's Avatar
    Ingeschreven
    Mar 2012
    Locatie
    Almere
    Berichten
    612
    Post Thanks / Like

    Nu ook MET plaatjes: Cederplank zalm...

    Vandaag dan toch maar eens fotoos gemaakt van mijn grillen...

    Ik had bedacht om zalm op een plankie te maken, zoals ik dat hier wel vaker zie: met mosterd en bruine suiker. Zelf mosterd gemaakt, met wit mosterdzaad, fenegriek (beide gemalen in een zelfgemaakte pepermolen), balsamico-azijn, gewone azijn, beetje zout en paprika. Zalm (gewoon, van de Appie) beetje zout en peper, daarna ingesmeerd met mosterd en bruine suiker erover. Mosterd:


    Bruine suiker:


    Ondertussen de briketten aangestoken in mijn custom IKEA brikettenstarter:


    Plankje erop:


    Erbij: patatjes en broccoli. Patat bakken wij in olijfolie in de wadjan:


    En hier dan het resultaat:


    Henk
    Zeepopera?
    Henk's Scheerkraam, home of the famous Dutch Moss Shaving Soap and ASB

  2. #2
    Going whole hog I survived the zone Romeo's Avatar
    Ingeschreven
    Jan 2011
    Locatie
    Julianadorp (NH)
    Berichten
    567
    Post Thanks / Like
    Planked salmon, lekker hoor!
    - WGA, OTP57, Maverick ET-732, Weber Grillspit Rotisserie
    - https://twitter.com/PieckMeister

  3. #3
    Going whole hog I survived the zone Forcerecon's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2011
    Locatie
    Weert
    Berichten
    700
    Post Thanks / Like
    Deze mag ik volgende week vrijdag maken van de vrouw. Dus ik heb weer een leuk voorbeeld.
    OTG 57 , WSJ 37 , WSM 47, [B]WGA[B] , DO Beaver.
    Certified MOINK baller 2012.
    Meat is the sense of life.

  4. #4
    Kolenschepper
    Ingeschreven
    Feb 2012
    Berichten
    69
    Post Thanks / Like
    Het handvat van je starter heeft wel een suggestieve vorm
    Q300
    WGA

  5. #5
    Going whole hog henkverhaar's Avatar
    Ingeschreven
    Mar 2012
    Locatie
    Almere
    Berichten
    612
    Post Thanks / Like
    Ja he? En het was toch gewoon een overschot stukkie walnoot dat ik nog even op de draaibank had gegooid.
    Zeepopera?
    Henk's Scheerkraam, home of the famous Dutch Moss Shaving Soap and ASB

  6. #6
    Wise in the Tao of Pork Finger licking Q II
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    I survived the zone
    Forum Beheerder
    JohanDeJong's Avatar
    Ingeschreven
    May 2011
    Locatie
    Schijndel
    Berichten
    9.418
    Post Thanks / Like
    Fijn hoor, mosterd met fenergiek - grappig combi waar heb je dat recept vandaan? Of is het trial en error...
    KCBS Certified BBQ Judge

    "Intelligence is something we are born with. BBQ’ing is a skill that must be learned"

    Member of PureBBQ sponsored by Primo-Grill.com, Vuur en Rook, F-Dick and Barbecueplein.com Fueled by Bricos and Angus Ranch
    EK BBQ 2012 Competitor *13e* | WK BBQ 2013 "Survivor"

  7. #7
    The Welcome Wagon icefromshape's Avatar
    Ingeschreven
    Feb 2012
    Locatie
    de Kets
    Berichten
    5.914
    Post Thanks / Like
    Heerlijk hoor zalmpie op plankie en lekkere patatjes uit de wadjan
    Een hobby is leuk, mits er tijd voor gemaakt kan worden
    SMOKER ( BBQ Smoker ) en BBQ CHARCOAL ( Weber One Touch Original 57 (EO) ) + (Weber Go Anywhere (AA) ) + (Weber Smokey Joe (AA) ) en BBQ GAZ ( BroilKing Monarch Serie ) en DO (Big BBQ Dutch Oven 9QT) Temperature control by Rosenstein & Sohne EM-2213, IKEA FANTAST Overseas Certified MOINK baller 2012

  8. #8
    Looking for a Cure Mystery meats Boxtel II
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Smoke on the Water - L&T III
    Made Big Things on Small Grills II
    I survived the zone
    BBQvirus's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2011
    Locatie
    Noord-Scharwoude
    Berichten
    4.568
    Post Thanks / Like
    Lekker gedaan !
    Member of "Allseason[ed] BBQ team" Supported by: Fueled by: Terlanco Meat supplied by: Vlees.nu
    LB "El Cheapo" 37 cm smoker, Weber OTO 47 cm uit 1991, uit 1999, uit 2001 Weber OTO 57 cm uit 1983, uit 1999, uit 2010 2 UDS L, 1 x Gietijzeren Hibachi met gietijzeren rooster en spit. 1 WGA 2011. TEC BBQ Caravan uit 1978 ! Qvist Dutch Oven "Wolf" 9 qt, 1 "DPR" 1e oplage, Smeg houtgestookt buitenfornuis Het is pas een goede dag als de Q branden mag Stay Hungry, Stay Q-ing !

  9. #9
    Going whole hog henkverhaar's Avatar
    Ingeschreven
    Mar 2012
    Locatie
    Almere
    Berichten
    612
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JohanDeJong Bekijk Berichten
    Fijn hoor, mosterd met fenergiek - grappig combi waar heb je dat recept vandaan? Of is het trial en error...
    Inspiratie van een curry-mixture recept van MasterChef Australia.
    Zeepopera?
    Henk's Scheerkraam, home of the famous Dutch Moss Shaving Soap and ASB

  10. #10
    Smoking a whole Harley Fishing for Chicken
    I survived the zone
    Daramax's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2011
    Locatie
    Oost Souburg
    Berichten
    4.182
    Post Thanks / Like
    Mooie zalm, blijft ook heerlijk.
    Primo Oval XL
    Weber OTP 57
    WGA (2x)
    Maverick ET-732

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Mijn eerste bbq plaatjes
    Door Tevreden Roker in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 3
    Laatste Bericht: 09-04-12, 09:06
  2. plaatjes van koeien
    Door EvdP in forum Rond het Vuur
    Reacties: 7
    Laatste Bericht: 09-11-11, 10:24
  3. Cederplank Zalm met Tzaziki
    Door Barbeknoeier in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 11
    Laatste Bericht: 11-09-10, 09:24
  4. even wat plaatjes van gebeurtenissen... De afgelopen week...
    Door Lerxst in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 16
    Laatste Bericht: 02-05-10, 19:14

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •