BBQpaleis BGE
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 31

Onderwerp: Ossenhaas in zoutkorst, smaakexplosie van jewelste

  1. #1
    Hog Guyver No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Made Big Things on Small Grills IV
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Nose to tail
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Obelix-BBQ's Avatar
    Ingeschreven
    Mar 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Berichten
    3.716
    Post Thanks / Like

    Ossenhaas in zoutkorst, smaakexplosie van jewelste

    Na hier op het forum verschillende reportages gelezen te hebben over ossenhaas in zoutkorst, had ik besloten dat dat het hoofdgerecht voor kerst zou worden.

    Meteen bij het lezen van alle reportages weet je dat het moeilijkste van dit gerecht inschatting van tijd is. Ik heb hier hele ossenhazen voorbij zien komen van 1,5 tot 2,5 kilo waarvoor een grilltijd gebruikt wordt van 2x7 tot 2x8 minuten. Maar wat als je een stuk ossenhaas hebt van 1,5 kilo die van 'n ossenhaas komt van ruim 4 kilo. Vinger in de lucht en een schatting gemaakt van 2x9 minuten omdat hij toch naar mijn mening een stuk dikker was dan de hazen die ik op het forum voorbij zag komen. En daarna nog 10 minuten in de folie.

    Het grootste gedeelte van het recept heb ik overgenomen uit de reportage van MV, dus bieslook, rozemarijn, tijm, citroenschilrasp (heel lekker effect), peper, maar ook peterselie toegevoegd. Alles fijn gesneden en in proporties gebruikt.
    Van Mike heb ik de "Brandy Jerez" overgenomen wat een verbluffend resultaat gaf.

    Maar goed nu dan de foto's.

    De Ossenhaas, omdat het zo'n mooi stuk was met een hoofdletter geschreven.



    De brandy toegevoegd aan het zout totdat het grove zeezout aanvoelt als kiezels.



    De ossenhaas in de verse kruiden gerold en op de zout korst gelegd en opgerold. Ik wilde hem eigenlijk oprollen zoals Mike adviseerde (eenmaal in de doek en daarna in het zout rollen) maar de haas was zo dik dat het katoen dan niet lang genoeg was lol.



    Ossenhaas in de doek gerold als een toffee en daarna met slagerstouw alla rollade gebonden.



    De bbq had ik al vol opgestookt met 5 kilo+ houtskool. Het lekker warme bedje was dus gespreid.



    Na 9 min de hele handel gekeerd. Dan voel je ook meteen dat zo'n korst mooi hard wordt.



    Na totaal zo'n 18 minuten mocht hij van de brandstapel af en kon ik hem gaan pellen. Als je zoiets als dit voor de eerste keer uitpakt voel je elke vezel in je lichaam, de adrenaline giert letterlijk door je lijf. Nu al voldoening en dan moet het proeven nog komen, dit wordt feest weet je dan al.



    Nadat ik alles, zout en dergelijke van de ossenhaas afgeborsteld had ging hij voor 10 min in de folie om nog wat na te garen.
    Dan ga je hem aansnijden,...het voelt of je 'n cadeautje uitpakt waar je lang naar uitgekeken hebt. Wij houden van 'n biefstuk die rear gebakken is dus dat was wel even spannend, hoe komt hij eruit. Na de tweede plak gesneden te hebben zag ik het al hij was super.



    Na de ossenhaas op tafel gezet te hebben was het moment daar. PROEVEN!!!
    Super was het alle smaken die ik toegevoegd had proefden we terug, dit is een hele andere ossenhaas dan dat we gewend waren, een ware smaaksensatie en voor we er erg in hadden was iedereen aan een tweede stuk toe. Man man man wat hebben we gesmuld.

    Het leukste van heel dit kerstdiner was, dat ik alles samen met mijn zoon gemaakt heb. En ik kan jullie zeggen dat is nog weer leuker dan met hem naar het voetballen gaan.



    Pavv bedankt voor de inspiratie want door jou maakte ik voor het eerst kennis met dit gerecht.
    Lowland smokers powered by Nice to Meat , Oakridge BBQ rubs, Ecobrasa, Dammers houtskool en Vuur en Rook
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Survivor 2010, EKBBQ survivor 2012, The Jack 2014 Survivor
    Laegh ende Traegh Forumkampioen 2011
    2x OTG 57,WSM 57, Smokey Joe, en compact 47, 5x Weber Go Anywhere
    Ik bbq, ..... ben ik dan toch een kunstenaar?

  2. #2
    Where's the Garlic? No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Pulled from 6ft Under
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Finger licking Q II
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Finger licking Q
    Forum competition Judge
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Burnt the End
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    I survived the zone
    Super Moderator
    Driekje's Avatar
    Ingeschreven
    Jul 2010
    Locatie
    Ravenstein
    Berichten
    12.478
    Post Thanks / Like
    Hele mooie reportage Karel. Prachtig resultaat en niet alleen met betrekking tot het eten.
    Is dat een TO DO LIST op het keukenkastje?
    "Shallots are for babies; Onions are for men; garlic is for heroes."

  3. #3
    Frits
    Guest
    Karel, dat ziet er geweldig uit. Deze komt steeds hoger op de to-do-lijst

  4. #4
    Eggspert Made Big Things on Small Grills Fred's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2009
    Locatie
    Den Haag
    Berichten
    3.326
    Post Thanks / Like
    Heel lekker geworden Karel. Lijkt me ook een spannende manier om vlees te bereiden.
    Weber Q100 / BGE large / Cobb
    Certified MOINK baller, Certified gasket installer.

  5. #5
    broadcastmarc
    Guest
    BRILJANT....ziet er erg mooi uit....

  6. #6
    Custom Midnight Smoker Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Feet in the Mud - L&T V
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Hugo's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2010
    Locatie
    Ede, Netherlands
    Berichten
    8.508
    Post Thanks / Like
    Hele mooie rapportage! Ik moet toch maar ff kijken of mijn schoonvader Brandy in de kast heeft staan want dit staat voor vanavond in de planning! Zou een andere drank ook lukken denk je?
    - I can drink beer without having to bbq, bbq'ing without beer has never been an option though! -

    Weber Smokey Joe / Outdoorchef City Gas / WGA (x2)/ 200L UDS / Hibachi leenbakker BBQ / Weber OTP57 / WSM47 / My Big Black Vault!

    Proud founder but no longer owner of True2BBQ

    Lowland smokers powered by Nice to Meat , Oakridge BBQ rubs, Ecobrasa, Dammers houtskool en Vuur en Rook
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Survivor 2010, EKBBQ survivor 2012, The Jack 2014 Survivor

  7. #7
    Hog Guyver No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Made Big Things on Small Grills IV
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Nose to tail
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Obelix-BBQ's Avatar
    Ingeschreven
    Mar 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Berichten
    3.716
    Post Thanks / Like
    @Hugo brandy is eigenlijk een goedkoop ( €10.- bij Gall & Gall) alternatief voor cognac. Veel heb je er niet van nodig +/- 3 borrels. Met cognac of whiskey moet het zeker ook lukken maar is wel wat kostbaarder.
    Lowland smokers powered by Nice to Meat , Oakridge BBQ rubs, Ecobrasa, Dammers houtskool en Vuur en Rook
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Survivor 2010, EKBBQ survivor 2012, The Jack 2014 Survivor
    Laegh ende Traegh Forumkampioen 2011
    2x OTG 57,WSM 57, Smokey Joe, en compact 47, 5x Weber Go Anywhere
    Ik bbq, ..... ben ik dan toch een kunstenaar?

  8. #8
    Custom Midnight Smoker Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Feet in the Mud - L&T V
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Hugo's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2010
    Locatie
    Ede, Netherlands
    Berichten
    8.508
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door karel1000 Bekijk Berichten
    @Hugo brandy is eigenlijk een goedkoop ( €10.- bij Gall & Gall) alternatief voor cognac. Veel heb je er niet van nodig +/- 3 borrels. Met cognac of whiskey moet het zeker ook lukken maar is wel wat kostbaarder.
    Top Karel, dank je. Whiskey heb ik nog wel staan en ik drink het toch niet echt (is meer voor in eten en zo dus dit komt goed uit!). Blij dat je er ook bij heb vermeld hoeveel ik ongeveer moet gebruiken, was mij ook nog niet helemaal duidelijk. Jammer dat ik geen Citroen meer heb liggen, had ook leuk geweest als ik MV en jou zo hoor.... volgende keer beter.
    - I can drink beer without having to bbq, bbq'ing without beer has never been an option though! -

    Weber Smokey Joe / Outdoorchef City Gas / WGA (x2)/ 200L UDS / Hibachi leenbakker BBQ / Weber OTP57 / WSM47 / My Big Black Vault!

    Proud founder but no longer owner of True2BBQ

    Lowland smokers powered by Nice to Meat , Oakridge BBQ rubs, Ecobrasa, Dammers houtskool en Vuur en Rook
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Survivor 2010, EKBBQ survivor 2012, The Jack 2014 Survivor

  9. #9
    The smokin' Gurnard No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Finger licking Q
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Steaked out around the fire II
    Nose to tail
    Steaked out around the fire
    I survived the zone
    Super Moderator
    EvdP's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2010
    Locatie
    Vlissingen
    Berichten
    11.775
    Post Thanks / Like
    Geweldig Karel, terecht een Ossehaas met een grote O!
    WEBER OTG 57 / WGA / Big Black van Cranenbroek NICE COOKER Kamado / Little ORANGE second hand nameless mini Kamado

  10. #10
    1e aansteker Mystery meats Boxtel III
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    I survived the zone
    Super Moderator
    FrankvW's Avatar
    Ingeschreven
    Jul 2008
    Locatie
    Gouda
    Berichten
    5.890
    Post Thanks / Like
    Dit was een mooi gezicht, maar ik begreep dat er nog een haas over is? (iets van 2,5 kg?)
    Lowland smokers powered by ecobrasa, Dammers houtskool, de bbqfabriek, Nice to meat en True2BBQ
    Grand Champion NK low and slow BBQ 2013 Nederlands Kampioen BBQ 2011 en 2012 BKBBQ Survivor 2009 & 2010, EKBBQ survivor 2012, Survivor at The Jack 2013

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Ossenhaas 600 gram
    Door DDS in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 12
    Laatste Bericht: 26-08-13, 23:01
  2. Lunch: broodje ossenhaas
    Door kobold in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 31
    Laatste Bericht: 09-06-12, 14:20
  3. Ossenhaas in de regen
    Door Hendrik in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 23
    Laatste Bericht: 05-06-12, 22:38
  4. Hele ossenhaas op de grill
    Door drieenvijftigcent in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 28
    Laatste Bericht: 23-12-10, 02:45
  5. hele ossenhaas
    Door bbquekeleque in forum Rond het Vuur
    Reacties: 15
    Laatste Bericht: 03-12-10, 14:30

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •