BBQpaleis BGE
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 32

Onderwerp: Lomo Al Trapo ----NOG EEN KEER----

  1. #1
    For Peat sake! Forum competition Judge
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    I survived the zone
    pavv's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2009
    Berichten
    644
    Post Thanks / Like

    Lomo Al Trapo ----NOG EEN KEER----

    -----Zie dieper in dit draadje voor mijn 2e poging-------HIER DUS

    Zo.....de daad bij het woord gevoegd en de Colombiaanse Lomo Al Trapo geprobeerd te maken. Ossenhaas in een doek gewikkeld en uit het vuur.

    Normaliter moet je hiervoor echt een PL-etje afsluiten bij de slager omdat de haas wel zo'n beetje het duurste stukje koe is dat je kan kopen, maar met een sligropas in de hand was het mogelijk om voor beduidend minder aan een haas(je) te komen. de runderhaas in kwestie woog zo'n 1100 gram en alleen het vlies hoefde er ng afgehaald te worden.

    Zo kwam ie uit de winkel:



    na het (rustig in de koelkast) ontdooien en het schoonmaken


    Schat? Heb je een theedoek voor me? En heb je nóg een pak zout in huis?


    haas een beetje opgevouwen, nog wat extra gekneusde peperkorrels en oregano er op


    even zorgen dat ie niet ontsnapt


    zo in de kolen gelegd.


    Toen ie op het (houtskoolvuurtje ging was de ketel temperatuur tegen de 300 c.... maar de temp zakte naar rond de 225 c


    Gelukkig hebben we een afwasmachine en deze theedoek hoeft niet meer in de was...


    Na 10 minuten in de alufolie was het tijd om hem te snijden. Deze (kleine) haas was na een minuut of 14 rosé uitgepakt, de volgende doe ik ietsie korter


    ondertussen ook nog wat paprika's geroosterd, wat aardappeltjes op de Q gelegd, en het sausje was een heerlijke zelfgemaakte Chimichurry


    We hebben er van genoten en de bereidingswijze voegt echt iets toe aan het karakter van dit stuk vlees. Aanrader!
    Laatst gewijzigd door pavv; 09-12-10 om 21:52.
    _________________
    OTG 57, Weber Go Anywhere, OTG47, Cast Iron Grate

  2. #2
    Grill Instructor Nose to tail
    I survived the zone
    tokugawa's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2009
    Locatie
    Amsterdam Zuidoost
    Berichten
    7.675
    Post Thanks / Like
    damnnn, ziet er goed uit!!! Aparte bereidingswijze zo in de theedoek gewikkeld ....
    Wie kan mij uitleggen hoe je tekst hier kan krijgen? B.V.D.

  3. #3
    Mestre na Arte do Churrasco Pulled from 6ft Under
    V.I.B.
    Mystery meats Boxtel III
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Finger licking Q
    Forum competition Judge
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Fishing for Chicken
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    I survived the zone
    Mike's Avatar
    Ingeschreven
    Jul 2008
    Locatie
    Eindhoven
    Berichten
    4.322
    Post Thanks / Like
    @Pavv
    Hulde !!! Hulde !!! Hulde !!!

    Filet In Doek is echt een Vaqueros klassieker en biedt alle spektakel als ik 'm tijdens een worksjop laat zien. Ik zou een volgende keer meer grof zeezout gebruiken: een 1,5 - 2 cm dikke laag geeft bij mij het beste resultaat. Een aardigheidje is het zout mengen met een vloeistof totdat de massa als 'nat grind' is. Een paar fikse scheuten Brandy de Jerez doet het altijd goed. De runderhaas (varkenshaas en filet doen 't trouwens ook prima) rol ik eerst door een mengsel van tijm- en rozemarijnblaadjes, citroenrasp, knoflookpulp en gestampte witte peper. Dan rol ik het vlees op in een eerste stukje (kaas)doek en daarna pas de rest van de stof met de zoutlaag. Goed vastbinden en in de vlammende houtblokken.

  4. #4
    Ruler of da MOINK Nose to tail
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    I survived the zone

    Ingeschreven
    Dec 2008
    Locatie
    Westland
    Berichten
    11.255
    Post Thanks / Like
    Ziet er heftig uit!!

  5. #5
    Artificer of drums No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Made Big Things on Small Grills IV
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Nose to tail
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Hooked on Smoke
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Phubar's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2009
    Locatie
    Utrecht,TheNetherPharkinglands
    Berichten
    14.763
    Post Thanks / Like
    Mooie techniek!
    Ziet er heel goed uit!
    -TG
    -WGA (3)
    -UDS (S,M,L)

    *WGA Ambassador*
    Lowland Smokers powered by Ecobrasa, Dammers, De BBQfabriek, Nice2Meat en True2BBQ
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Competitor 2010, EKBBQ Competitor 2012

  6. #6
    Dry Hopped Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Niek's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2009
    Locatie
    Mariahout, Netherlands
    Berichten
    9.152
    Post Thanks / Like
    Ziet er super uit pavv!

    Leuke bereidingswijze.
    ''I want something good to die for. To make it beautiful to live.''

    Drink different; https://untappd.com/user/NiekBBQ

    Lowland smokers powered by ecobrasa, Dammers houtskool, de bbqfabriek, True2BBQ en Nice to meat
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Survivor 2010, EKBBQ survivor 2012

  7. #7
    Oldskool palingsmoker Ring of Fire
    Finger Licking Q IV
    Pulled from 6ft Under
    V.I.B.
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    BramBBQ's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2008
    Locatie
    Spakenburg
    Berichten
    3.939
    Post Thanks / Like
    Echt gaaf. Bedankt voor de foto's zeer goed!

  8. #8
    Frits
    Guest
    Geweldig!!!!
    en die theedoek is gewoon droog ?

  9. #9
    1e aansteker Mystery meats Boxtel III
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    I survived the zone
    Super Moderator
    FrankvW's Avatar
    Ingeschreven
    Jul 2008
    Locatie
    Gouda
    Berichten
    5.890
    Post Thanks / Like
    Hmmm, looking good!
    Lowland smokers powered by ecobrasa, Dammers houtskool, de bbqfabriek, Nice to meat en True2BBQ
    Grand Champion NK low and slow BBQ 2013 Nederlands Kampioen BBQ 2011 en 2012 BKBBQ Survivor 2009 & 2010, EKBBQ survivor 2012, Survivor at The Jack 2013

  10. #10
    BBQ freak ernie_the's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2009
    Locatie
    Onder de SMOKE van Rotterdam
    Berichten
    153
    Post Thanks / Like
    das niet mis
    Groetjes................~~~~~~~
    ........................~~~~
    .....................~~
    ....................| |
    ........______| |_
    .___/*********\
    /-----\_________/
    \___/.|.............|
    .____|______(_)

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Eerste keer de Lomo al Trapo
    Door csiegers in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 25
    Laatste Bericht: 24-09-12, 23:41
  2. Lomo al Trapo
    Door phranq in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 31
    Laatste Bericht: 17-08-12, 16:05
  3. Lomo al trapo
    Door joostg in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 30
    Laatste Bericht: 06-02-12, 12:47
  4. Nog een lomo al trapo
    Door Hugo in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 24
    Laatste Bericht: 10-12-11, 16:08
  5. Lomo al trapo
    Door jvmalssen in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 16
    Laatste Bericht: 04-07-11, 16:39

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •