BGE vuurrook
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 17

Onderwerp: Kennis overdracht

  1. #1
    Killed,grilled and ate Steven Raichlen QtB Topdog eddy6844's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2017
    Locatie
    Julianadorp
    Berichten
    1.201
    Post Thanks / Like

    Kennis overdracht

    Toch maar even een draadje gemaakt. Collega Frank hoorde steeds maar verhalen over zalm, ribjes en pulled pork en dacht: dat wil ik ook gaan doen. Na weken van vragen over zalm koud roken ging het over op spek. Hoe doe je dit, hoe doe je dat. Toen kwam de vraag: heeft de slager standaard buikspek liggen of moet ik bestellen? Maar eens gevraag wat hij wilde gaan maken. Pulled pork natuurlijk. En wel koud roken. Tja, dan heb je een probleem... heb je volgend weekend niets te doen? Dan gaan we samen pulled pork maken. Zal ik je leren hoe het moet. Ik neem alles wel mee.
    Zo gezegd zo gedaan.
    Eerst maar even een slang neergelegd.

    In de tussentijd het vlees gerubt.

    Hier staat hij het vlees te masseren alsof het zn nieuwe vriendin is.
    Had als verrassing ook nog een kilootje walchers gemarineerd.

    Slang wilde niet pakken, denk dat bij het sluiten van de q er wat verschoven was. dus 2 bakstenen erin en een minion ervan gemaakt. Had hij ook maar gelijk geleerd hoe dat moest.

    Het word al wat... veel tijd om te kletsen tussendoor. Deze vraag kwam ook op.

    Doe niet aan carnaval dus heb daar geen probleem mee.
    Spekkies klaar.


    Lekker hoor. Had 2 stukjes van een halve kilo. Een stuk was binnen 10 min op. Spontaan kwam er natuurlijk familie binnenwaaien.
    Rond 18.00 temp van 90 bij de pp. Thermometer gleed er zo in. Frank even laten voelen, ja hoor die gleed er ook zo in en ik hoor gelijk tsssssss. Door het folie geprikt en daar gingen de lekkere sapjes. Ook weer een leermomentje.
    Pullen ging toch nog niet soepel. Beetje gepulled om even een broodje gemaakt.

    En daarna de rest nog even terug op de bbq om nog even verder te garen. Ben naar huis gegaan met de wetenschap dat hij dat zelf wel kon afmaken. En dat klopte.
    Maandag erna boodschappen gedaan en loop daarna bij de slager langs en wie staat daar, collega Frank. Heeft even 3 kilo buikspek gehaald. En is dus gelijk verslaafd aan het warm roken.
    Binnenkort komt hij een middagje bij mij langs om spareribs te maken. Heeft hij dat ook maar weer geleerd.
    Laatst gewijzigd door eddy6844; 26-02-20 om 10:43.
    Zonder koffie functioneer ik niet

  2. #2
    Sleeveless Q QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    fxs81's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2015
    Locatie
    Julianadorp
    Berichten
    12.450
    Post Thanks / Like
    Goed bezig Eddy, zo doe je dat
    WGA | Weber Mastertouch 57 GBS Special Edition | Kamado Joe Classic II | WlanThermo mini V2 | Amstel mini kamado | Joefyr | JoyStove Large | Diverse Gietijzeren speeltjes

    Goeie wijn is nog steeds gin bier

  3. #3
    Mr. Lollypop Meeting the Parents
    Made Big Things on Small Grills VII
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    Forum Moderator
    pa1ntje's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Zwijndrecht
    Berichten
    19.345
    Post Thanks / Like
    Dat is een leuk en lekker leermoment geweest voor Frank
    Goed bezig mannen ! (Neem aan dat Frank hier ook mee leest)
    Weber OTP 47 met grill spit Weber 57 met houten handvaten UDS 210L SMOKEY JOE 60L UDS WGA Maverick 732 Heatermeter Kamado Large Kamado mini Forumgenoot van de Grillmaster 2015
    http://www.bbqforum.nl/forum/image.php?type=sigpic&userid=4618&dateline=1388401043

  4. #4
    Going whole hog I survived the zone Joe-er's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2019
    Locatie
    Hendrik Ido Ambacht
    Berichten
    988
    Post Thanks / Like
    Leuk dan enthousiasme zo aanstekelijk werkt...
    Weber Kettle Classic, Kamado Joe Classic II, Meater, Maverick PT-75,

  5. #5
    Kolenschepper
    Ingeschreven
    Jun 2017
    Berichten
    66
    Post Thanks / Like
    Lekker hoor!
    Maarrre.....dit is warm roken, zou een procureur ook niet koud roken.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

  6. #6
    Killed,grilled and ate Steven Raichlen QtB Topdog eddy6844's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2017
    Locatie
    Julianadorp
    Berichten
    1.201
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dikkemiel Bekijk Berichten
    Lekker hoor!
    Maarrre.....dit is warm roken, zou een procureur ook niet koud roken.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
    Daarom heb ik het samen met gedaan. Anders was de teleurstelling zo groot dat hij niet kon pullen. Ik ga ook nog wel zalm met hem koud roken.
    Zonder koffie functioneer ik niet

  7. #7
    Pitmaster I survived the zone SlowRoller's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2019
    Locatie
    Limburg(BE)
    Berichten
    266
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door eddy6844 Bekijk Berichten
    Toch maar even een draadje gemaakt. Collega Frank hoorde steeds maar verhalen over zalm, ribjes en pulled pork en dacht: dat wil ik ook gaan doen. Na weken van vragen over zalm koud roken ging het over op spek. Hoe doe je dit, hoe doe je dat. Toen kwam de vraag: heeft de slager standaard buikspek liggen of moet ik bestellen? Maar eens gevraag wat hij wilde gaan maken. Pulled pork natuurlijk. En wel koud roken. Tja, dan heb je een probleem... heb je volgend weekend niets te doen? Dan gaan we samen pulled pork maken. Zal ik je leren hoe het moet. Ik neem alles wel mee.
    Zo gezegd zo gedaan.
    Eerst maar even een slang neergelegd.

    In de tussentijd het vlees gerubt.

    Hier staat hij het vlees te masseren alsof het zn nieuwe vriendin is.
    Had als verrassing ook nog een kilootje walchers gemarineerd.

    Slang wilde niet pakken, denk dat bij het sluiten van de q er wat verschoven was. dus 2 bakstenen erin en een minion ervan gemaakt. Had hij ook maar gelijk geleerd hoe dat moest.

    Het word al wat... veel tijd om te kletsen tussendoor. Deze vraag kwam ook op.

    Doe niet aan carnaval dus heb daar geen probleem mee.
    Spekkies klaar.


    Lekker hoor. Had 2 stukjes van een halve kilo. Een stuk was binnen 10 min op. Spontaan kwam er natuurlijk familie binnenwaaien.
    Rond 18.00 temp van 90 bij de pp. Thermometer gleed er zo in. Frank even laten voelen, ja hoor die gleed er ook zo in en ik hoor gelijk tsssssss. Door het folie geprikt en daar gingen de lekkere sapjes. Ook weer een leermomentje.
    Pullen ging toch nog niet soepel. Beetje gepulled om even een broodje gemaakt.

    En daarna de rest nog even terug op de bbq om nog even verder te garen. Ben naar huis gegaan met de wetenschap dat hij dat zelf wel kon afmaken. En dat klopte.
    Maandag erna boodschappen gedaan en loop daarna bij de slager langs en wie staat daar, collega Frank. Heeft even 3 kilo buikspek gehaald. En is dus gelijk verslaafd aan het warm roken.
    Binnenkort komt hij een middagje bij mij langs om spareribs te maken. Heeft hij dat ook maar weer geleerd.
    Spread the BBQ love zou Harry Soo zeggen.

  8. #8
    Flipflopper I survived the zone nielss055's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2015
    Locatie
    Apeldoorn
    Berichten
    2.252
    Post Thanks / Like
    Goed werk! Niets leuker dan deze hobby overdragen.
    Plaatjes liegen er ook niet om, lust ik!
    Met een vlammende groet,


    KJ Classic II | OTX 57 | WSJ 37 | Mini WSM | WGA | KipGrill | Mini kamado
    Trots lid van het Barbekoeiers vriendenteam

  9. #9
    Hussiemussie I survived the zone
    Ingeschreven
    Jul 2018
    Locatie
    Leeuwarden
    Berichten
    2.215
    Post Thanks / Like
    Mooi gedaan een bbqer erbij altijd leuk om iemand wat te leren en ook lekker


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
    Grill Guru Elite Large ,WGA,Barbecook,joystove large,Maverick 733,fantast,One minute lighter

  10. #10
    BiBliotheQuaris Meeting the Parents
    No Fire in the Hole
    Seafood Surprise 2016
    QtB Topdog
    I survived the zone
    Rookplezier's Avatar
    Ingeschreven
    Jan 2016
    Locatie
    Axel
    Berichten
    8.399
    Post Thanks / Like
    Je vrije tijd goed besteed Eddy, pluim!

    Mooi om op zo 'n prettige manier kennis over te dragen en te enthousiasmeren
    Klein eitje, Tafelbarbecuetje, WGA, 47- 57- 67 cm Weber, wat gietijzer, Hongaarse potten, driepoot, bbq trolley. Een Patton smokertje en Broilking gasser en héél veel rookhout vind ik BBQ-golfer April 2020; Nov. 2018

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •