BGE vuurrook
Pagina 5 van de 6 EersteEerste ... 3456 LaatsteLaatste
Resultaten 41 tot 50 van de 60

Onderwerp: Wat maken jullie voor Kerst diner

  1. #41
    Mr. Lollypop Meeting the Parents
    Made Big Things on Small Grills VII
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    Forum Moderator
    pa1ntje's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Zwijndrecht
    Berichten
    18.263
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Scorpz Bekijk Berichten
    Ik wil eigenlijk (been)ham maken maar weet niet zo goed welk stuk ik het beste kan gebruiken, ik wil het aan het spit maken. Iemand een goede tip ?
    naturel beenhammetjes pakken , of ander een complete ham bestellen
    weet niet voor hoeveel personen je wil ?
    Weber OTP 47 met grill spit Weber 57 met houten handvaten UDS 210L SMOKEY JOE 60L UDS WGA Maverick 732 Heatermeter Kamado Large Kamado mini Forumgenoot van de Grillmaster 2015
    http://www.bbqforum.nl/forum/image.php?type=sigpic&userid=4618&dateline=1388401043

  2. #42
    BBQ freak
    Ingeschreven
    Aug 2016
    Berichten
    151
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pa1ntje Bekijk Berichten
    naturel beenhammetjes pakken , of ander een complete ham bestellen
    weet niet voor hoeveel personen je wil ?
    6 volwassenen en wat kinders. Dan denk ik eerder aan een complete ham?

  3. #43
    Going whole hog Burnt the End
    I survived the zone
    Niettemin's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2018
    Berichten
    771
    Post Thanks / Like
    Of oerhammetjes. 2 pp en kinderen 1. Eerste marineren in soja, ketjap, appelciderazijn met ui en knoflook. Miss een Rubje er doorheen en dit een nachtje laten marineren.
    De volgende dag de rub er op en 2 uur in de bbq tot het een kerntemp heeft van 72 graden. Laatste 10 minuten sausen met bbq saus en carameliseren. Ik vind het met hickory het lekkerste.
    Dit is echt om te smullen!!!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

  4. #44
    Spullen! Meeting the Parents
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Finger Licking Q IV
    Pulled from 6ft Under
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    Eigenhymer's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2014
    Locatie
    Sint Anthonis
    Berichten
    11.950
    Post Thanks / Like
    Oerhammetjes zijn wel niet echt geschikt voor aan een spit.. Verder ben ik er niet zo van om alle smaken maar te verdoezelen door alles in te kalken met bbq saus. Ik geloof zeker dat ze lekker zullen zijn, maar denk zelf dat je meer/betere smaken zult proeven als je geen bbq saus gebruikt, die overheerst anders
    O.a.: Black Betty 1800 kg smokertrailer, Blue Prints offset smokeraanhanger, 25 Inch HM barrelbbq, 16 Inch Oklahoma Joe Longhorn, 4 Outdoor Chefs, Primo Oval XL400, Niclan, 200 ltr Barrelbbq, 2 x rookoven, 2 Pruttel(schrot)pot, 2 Swing Grill, 2x 200 ltr UDS, 110 ltr UDS, 6 WGA's zonder en met houten & kunstof handvat, Cramer bovengril, 2 x Planchaplaat op wokbrander, HM Ofyr, koffergril, Weber perforumer deluxe, 2 Joy's, 2 Envirofit stove, div. Do's etc. etc. www.backyard-smokeaholics.nl

  5. #45
    Aanjager Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    QtB Topdog
    I survived the zone
    rikbeter's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2014
    Locatie
    Steenwijk
    Berichten
    4.712
    Post Thanks / Like
    Leuk onderwerp.
    Ben nog niet heel erg ermee bezig, maar ik heb in de vriezer al grote gambaas liggen voor kerstavond. Daar komt vast nog wel zalm bij en dan nog iets van rund. Rest van de kerst weet ik nog niet. Zal wel 1x gourmetten bijzitten.
    Gear: Weber Jumbo Joe 47 (2014) ; Weber one touch premium 57 (2014), WGA (2017), Kooki non-stick self-basting barbeque chicken roaster.

    forumgenoot van allemaal interessante en creatieve mensen

  6. #46
    Dry Hopped Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Niek's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2009
    Locatie
    Mariahout, Netherlands
    Berichten
    9.584
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Scorpz Bekijk Berichten
    Ik wil eigenlijk (been)ham maken maar weet niet zo goed welk stuk ik het beste kan gebruiken, ik wil het aan het spit maken. Iemand een goede tip ?
    Ik zou een mooie achterpoot bestellen. Misschien van een speenvarken?
    Pekelen en het laatste kwartiertje/halfuurtje insmeren met honing-mosterd.
    ''I want something good to die for. To make it beautiful to live.''

    Drink different; https://untappd.com/user/NiekBBQ

    Lowland smokers powered by ecobrasa, Dammers houtskool, de bbqfabriek, True2BBQ en Nice to meat
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Survivor 2010, EKBBQ survivor 2012

  7. #47
    BBQ freak
    Ingeschreven
    Aug 2016
    Berichten
    151
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Niek Bekijk Berichten
    Ik zou een mooie achterpoot bestellen. Misschien van een speenvarken?
    Pekelen en het laatste kwartiertje/halfuurtje insmeren met honing-mosterd.
    Dat klinkt goed! Zou voor het eerst zijn dat ik zou pekelen en dat stond altijd op mijn lijstje dus ik ga me er eens in verdiepen!

  8. #48
    Going whole hog Spank_Mojoo's Avatar
    Ingeschreven
    May 2018
    Locatie
    Overijssel
    Berichten
    366
    Post Thanks / Like
    Ik denk een qtb op tweede kerstdag, eerste kerstdag is nog niet gepland, maar het lijkt erop dat we gewoon met z'n vieren thuis zijn. Dat kan dus nog gek lopen
    -Jos

  9. #49
    Rooksnuiver Niels1275's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2016
    Berichten
    125
    Post Thanks / Like
    Voor het eerst in 30 jaar of zo gaan we niet gourmetten bij mijn ouders!

    Yess!!!!!!!!

    Ik doe hoofdgerecht voor 11 man met
    Oerhammetjes
    Gebakken krieltjes
    Rodekool
    Spruitjes
    Appel/uien compote

  10. #50
    Aanjager Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    QtB Topdog
    I survived the zone
    rikbeter's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2014
    Locatie
    Steenwijk
    Berichten
    4.712
    Post Thanks / Like
    De kerstavond begint langzaam vorm te krijgen. Wellicht vervallen de garnalen en komt er staartstuk (de kinderen schreeuwen hierom) en een stuk warm gerookte zalm.
    Gear: Weber Jumbo Joe 47 (2014) ; Weber one touch premium 57 (2014), WGA (2017), Kooki non-stick self-basting barbeque chicken roaster.

    forumgenoot van allemaal interessante en creatieve mensen

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •