BBQpaleis BGE
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11

Onderwerp: ULO m.b.t. pizzasteen

  1. #1
    Aansteker
    Ingeschreven
    Jul 2018
    Berichten
    20
    Post Thanks / Like

    Question ULO m.b.t. pizzasteen

    Unidentified laying object is een aluminium plaat even groot als de steen zelf, ik dacht dat het voor bescherming was i.v.m. breken van de steen tijdens het vervoeren. Toch twijfel ik nu omdat er ook als het ware handvaten opzitten en heb her en der op het forum gelezen dat men aluminiumfolie onder de steen plaatst ivm te grote hitte. De steen komt bij de Action weg en heeft dus een extra aluminium plaat in de verpakking zitten. Is er iemand die weet wat hiervan de bedoeling is?

    Greetzzzzzz.

    Edit: zit nog even verder te zoeken maar het is mij niet geheel duidelijk omdat op de meeste foto's de aluminium plaat gebruikt is als onderlegger voor de pizza zelf..... Is het dan bedoelt vanwege het snijden? Dacht eerst dat het bedoelt was om de steen niet te heet te laten worden.
    Laatst gewijzigd door Sigrid; 11-07-18 om 22:45.

  2. #2
    Going whole hog I survived the zone ketsheuvel's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2015
    Locatie
    Kaatsheuvel
    Berichten
    448
    Post Thanks / Like
    Ik denk dat hij als pizza schep bedoeld is

    Grtz Mark

  3. #3
    The smokin' Gurnard Meeting the Parents
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Finger licking Q
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Steaked out around the fire II
    Nose to tail
    Steaked out around the fire
    I survived the zone
    Super Moderator
    EvdP's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2010
    Locatie
    Vlissingen
    Berichten
    12.517
    Post Thanks / Like
    Bij weber hebben ze het zo bedoeld dat je de pizzza op de aluminium plaat legt en dan met plaat en al op de steen.

    ik neem aan dat Action dat gekopieerd heeft. De meningen zijn verdeeld of dat de beste manier van gebruiken is. Zelf gebruik ik de aluminiumplaat als pizzaschep om de pizza op de steen te schuiven.
    WEBER OTG 57 / WGA / Big Black van Cranenbroek NICE COOKER Kamado / Weber 47 compact met Pizzaring

  4. #4
    Spullen! Meeting the Parents
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Finger Licking Q IV
    Pulled from 6ft Under
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    Eigenhymer's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2014
    Locatie
    Sint Anthonis
    Berichten
    7.688
    Post Thanks / Like
    Een pizza steen is bedoeld om het vocht uit het deeg te halen. Als je er aluminium onder legt kan dat in ieder geval al niet gebeuren dus ik vermoed dat dit als pizza schep bedoeld is.
    O.a.: Blue Prints offset smoker op aanhanger, 25 Inch home made barrelbbq, 16 Inch Oklahoma Joe Longhorn, ODC Classic Charcoal 570, Primo Oval XL400, ODC citygril Charcoal, ODC citygril gas, 200 ltr Barrelbbq, 2 x rookoventje, Pruttel(schrot)pot, 2 x Swing Grill, 200 ltr UDS, 110 ltr UDS, div.WGA's met houten, kunstof en zonder handvaten, Cramer bovengril, 2 x Planchaplaat op wokbrander, HM Ofyr, koffergril, Weber perforumer deluxe, Joy, Evirofit stove, div. Do's www.backyard-smokeaholics.nl


  5. #5
    Going whole hog
    Ingeschreven
    Dec 2017
    Locatie
    Delft
    Berichten
    349
    Post Thanks / Like
    Er zwerft op het forum een topic over het niet te heet worden van de pizza steen om verbranden van de pizzabodem te voorkomen.
    Dat wordt gedaan met aluminium folie aan de onderkant van de steen.
    Wellicht is deze plaat daar ook geschikt voor???

  6. #6
    Sleeveless Q Burnt the End
    I survived the zone
    fxs81's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2015
    Locatie
    Julianadorp
    Berichten
    7.300
    Post Thanks / Like
    Ik heb dezelfde van de action, ik gebruik de plaat als schep, de pizza gaat direct op de steen. Werkt prima.
    Weber Spirit E-210 Original | WGA | Weber Mastertouch 57 GBS Special Edition | Kamado Joe Classic II

    Goeie wijn is nog steeds gin bier

  7. #7
    Aansteker
    Ingeschreven
    Jul 2018
    Berichten
    20
    Post Thanks / Like
    Bedankt iedereen, ik ga er dan vanuit dat het een soort schep of plaat is om op te snijden. Wellicht kan ik in de toekomst een keer proberen om hem onder de steen te gebruiken om te zien wat het verschil is en of het eventuele verbranding kan voorkomen.

  8. #8
    Wise in the Tao of Pork Meeting the Parents
    No Fire in the Hole
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Made Big Things on Small Grills IV
    Mystery meats Boxtel III
    Finger licking Q II
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    I survived the zone
    Forum Beheerder
    JohanDeJong's Avatar
    Ingeschreven
    May 2011
    Locatie
    Schijndel
    Berichten
    13.142
    Post Thanks / Like
    ...verbranding voorkomen...da's een kwestie van tijd, temperatuur en gevoel waar dat laatste opgebouwd is uit ervaring.

    Thermodynamica...aluminium heeft een hogere warmtecoŽfficiŽnt als dat van een pizzasteen (pizzasteen is een gokje) alu onder je pizzasteen zal dus eerder positief bijdragen aan het verbranden dan vertragen.
    KCBS Certified BBQ Judge

    "Intelligence is something we are born with. BBQíing is a skill that must be learned"

    Member of PureBBQ sponsored by Vuur en Rook, F-Dick and KLAUWE the bbq & smoking drum Meat by Home Made & Livar Fueled by MasterFire & House of Charcoal Temp. controled by QMaster Europe
    EK'12 *13e* | WK'13 *Survivor* | Kampioen Der Lage Landen 2014 | Reserve GC Nederlands Low & Slow BBQ 2014 | NL Grand Champion Pork 2014 | Survivor Jack Daniels 2015 | NL Grand Champion Chicken 2015 | WBQA NL Kampioen 2015


  9. #9
    Mr. Lollypop Meeting the Parents
    Made Big Things on Small Grills VII
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    pa1ntje's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Zwijndrecht
    Berichten
    14.358
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JohanDeJong Bekijk Berichten
    ...verbranding voorkomen...da's een kwestie van tijd, temperatuur en gevoel waar dat laatste opgebouwd is uit ervaring.

    Thermodynamica...aluminium heeft een hogere warmtecoŽfficiŽnt als dat van een pizzasteen (pizzasteen is een gokje) alu onder je pizzasteen zal dus eerder positief bijdragen aan het verbranden dan vertragen.
    alufolie houd je pizzasteen wel weer koeler , als zijnde beschermen tegen stralingshitte
    volgens mij heeft rikbeter hier eens een soort van test draadje van gemaakt
    Weber OTP 47 met grill spit Weber 57 met houten handvaten UDS 210L SMOKEY JOE 60L UDS WGA Maverick 732 Heatermeter Kamado Large Kamado mini Forumgenoot van de Grillmaster 2015
    http://www.bbqforum.nl/forum/image.php?type=sigpic&userid=4618&dateline=1388401043

  10. #10
    Wise in the Tao of Pork Meeting the Parents
    No Fire in the Hole
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Made Big Things on Small Grills IV
    Mystery meats Boxtel III
    Finger licking Q II
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    I survived the zone
    Forum Beheerder
    JohanDeJong's Avatar
    Ingeschreven
    May 2011
    Locatie
    Schijndel
    Berichten
    13.142
    Post Thanks / Like
    Waar heb je meer last van in je Q, straling - stroming of geleiding. De stralingswarmte van je kolen zal invloed hebben op de temperatuur van je steen en het aluminium zal daar ook weer invloed op hebben. Glimmende of doffe kant heeft
    Daar ook nog invloed op...

    Willen we dit echt uitgerekend hebben? De meeste verbranding voorkom je door je verstand te gebruiken.
    KCBS Certified BBQ Judge

    "Intelligence is something we are born with. BBQíing is a skill that must be learned"

    Member of PureBBQ sponsored by Vuur en Rook, F-Dick and KLAUWE the bbq & smoking drum Meat by Home Made & Livar Fueled by MasterFire & House of Charcoal Temp. controled by QMaster Europe
    EK'12 *13e* | WK'13 *Survivor* | Kampioen Der Lage Landen 2014 | Reserve GC Nederlands Low & Slow BBQ 2014 | NL Grand Champion Pork 2014 | Survivor Jack Daniels 2015 | NL Grand Champion Chicken 2015 | WBQA NL Kampioen 2015


Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •