BBQpaleis BGE
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16

Onderwerp: Hamburgers vallen uit elkaar tijdens het grillen.

  1. #1
    Aanjager Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    QtB Topdog
    I survived the zone
    rikbeter's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2014
    Locatie
    Steenwijk
    Berichten
    3.103
    Post Thanks / Like

    Hamburgers vallen uit elkaar tijdens het grillen.

    Vandaag had ik hamburgers gemaakt. Gisteren had ik ze al gedraaid en met de hand in mijn hamburgerpers geperst. Spiffs recept met 2 eieren erdoor.
    Alleen had ik 1 kilo halfomhalf gehakt en een halve kilo rundergehakt.
    Echter bij het grillen vielen ze bijna uit elkaar. Echt een drama. Ik heb er ook geen foto van. Ze bleven wel nog aan elkaar zitten maar er kwamen grote scheuren in.

    Wat heb ik fout gedaan? Ik verdenk het halfomhalf gehakt? Of heb ik ze te snel omgedraaid? Of te dun?
    Ik wil graag leren van mijn fouten, maar dan moet ik wel weten wat er fout ging. Tips welkom.

    Overigens smaakte de burgers prima! En ik kon ook door de scheuren zien of ze al gaar waren aan de binnenkant
    Gear: Weber Jumbo Joe 47 (2014) ; Weber one touch premium 57 (2014), WGA (2017), Kooki non-stick self-basting barbeque chicken roaster.

    forumgenoot van allemaal interessante en creatieve mensen

  2. #2
    Sleeveless Q Burnt the End
    I survived the zone
    fxs81's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2015
    Locatie
    Julianadorp
    Berichten
    5.967
    Post Thanks / Like
    Misschien te snel gedraaid. Ik maak altijd hamburgers van half om half en heb er nooit problemen mee. Geen idee of de eitjes er iets mee te maken hebben gehad, ik doe nooit ei door het gehakt dus misschien is dat het. hoe dik had je ze gemaakt?
    120 ltr UDS | Shitty Budget Controller | Weber Spirit E-210 Original | WGA | Weber Mastertouch 57 GBS Special Edition | Kamado Joe Classic II

    Goeie wijn is nog steeds gin bier

  3. #3
    Going whole hog Karst's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2011
    Berichten
    374
    Post Thanks / Like
    Waarschijnlijk niet laten opstijven in de koelkast...worden ze wat sterker van.

    Origineel zit er geen ei in recept. Half om half/varkensgehakt maakt het minder droog.

  4. #4
    Mr. Lollypop Meeting the Parents
    Made Big Things on Small Grills VII
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    pa1ntje's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Zwijndrecht
    Berichten
    13.317
    Post Thanks / Like
    ik gebruik ook altijd ei , das geen probleem
    burgers nog wel even laten opstijven ?
    burgers niet te snel draaien ook
    Weber OTP 47 met grill spit Weber 57 met houten handvaten UDS 210L SMOKEY JOE 60L UDS WGA Maverick 732 Heatermeter Kamado Large Kamado mini Forumgenoot van de Grillmaster 2015
    http://www.bbqforum.nl/forum/image.php?type=sigpic&userid=4618&dateline=1388401043

  5. #5
    Aanjager Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    QtB Topdog
    I survived the zone
    rikbeter's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2014
    Locatie
    Steenwijk
    Berichten
    3.103
    Post Thanks / Like
    Volgens mij worden ze steviger van eitjes erdoorheen en ik had ze gisterenavond gemaakt en al die tijd (in een afgesloten bakje) op elkaar gestapeld in de koeling gehad. Dus ze hadden ongeveer 20 uur gelegen. Dat lijkt me ruim voldoende.

    De dikte was ongeveer een cm in mijn pers. MAar omdat ze op elkaar lagen waren de onderste wat dunner maar wel steviger. Misschien moest ik ze steviger aandrukken in de pers?
    Ik verdacht het gehakt want normaal heb ik alleen rund. MAar dat is het dus niet. Mooi.

    Dank voor de reacties!!
    Gear: Weber Jumbo Joe 47 (2014) ; Weber one touch premium 57 (2014), WGA (2017), Kooki non-stick self-basting barbeque chicken roaster.

    forumgenoot van allemaal interessante en creatieve mensen

  6. #6
    Mr. Lollypop Meeting the Parents
    Made Big Things on Small Grills VII
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    pa1ntje's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Zwijndrecht
    Berichten
    13.317
    Post Thanks / Like
    stevig aandrukken in de pers moet je zeker wel doen ja
    Weber OTP 47 met grill spit Weber 57 met houten handvaten UDS 210L SMOKEY JOE 60L UDS WGA Maverick 732 Heatermeter Kamado Large Kamado mini Forumgenoot van de Grillmaster 2015
    http://www.bbqforum.nl/forum/image.php?type=sigpic&userid=4618&dateline=1388401043

  7. #7
    Going whole hog
    Ingeschreven
    Jun 2017
    Locatie
    Roeselare
    Berichten
    893
    Post Thanks / Like
    Ook goed kneden, zorgt ook voor binding.

    Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk
    WGA met gietijzeren roosters, Primo oval Xl met grillgrates en heatermeter, Weber preformer 47, Action kamado.
    Barbecue may not be the road to world peace, but it's a start. Anthony Bourdain

  8. #8
    Sugar Daddy Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Made Big Things on Small Grills V
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Putteing on the Ribs
    Laegh en Traegh Survivor
    I survived the zone
    Super Moderator
    spiffs's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2009
    Locatie
    Den Helder
    Berichten
    13.214
    Post Thanks / Like
    goed kneden idd, ik gooi het gehakt (rund en geen half om half of varkens) gewoon in de keukenmachine met een deeghaak.
    eitje heb ik zelf nog nooit gebruikt, paar uurtjes opstijven en ik zelf draai ze pas na een minuut of 4, directe hitte, maar deksel dicht laten. kan gaan roken als een malle, maar geen flare ups.
    “Cut my pie into four pieces, I don’t think I could eat eight.”
    ― Yogi Berra

    Lowland smokers powered by ecobrasa, Dammers houtskool, de bbqfabriek, True2BBQ en Nice to meat
    NK BBQ 2011, 2012, NK low and slow BBQ 2013 / BKBBQ Survivor 2010, EKBBQ survivor 2012, THE JACK survivor 2013 , BBQ Der Lage Landen survivor 2014

  9. #9
    Aansteker
    Ingeschreven
    Apr 2018
    Berichten
    20
    Post Thanks / Like
    Als ze uit elkaar vallen zijn ze over het algemeen te nat...in de kk opstijven helpt....
    Voor buiten: Weber Q300 gas, Kamado van de AC Tion (oftewel KdA)
    Voor binnen: Tefal Optigrill+ en Philips HD6360

  10. #10
    Going whole hog Joop130's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Voorhout
    Berichten
    525
    Post Thanks / Like
    je temperatuur iets hoger maken , dan is het sneller een geheel met goede buitenkant, niet alles is low en slow
    Weber Smokey Mountain 57 , Maverick ET732, DO 6 qt , driepoot met rooster en vuurschaal, WGA, Hibachi ,Weber OTP 57,MaverickTiptopTemp.
    Wil jij de gebraden haan hier zijn? Vraag dan of je op de BBQ mag zitten.

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •