BBQpaleis BGE
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16

Onderwerp: Traag gegaarde lamsbout op de UDSM

  1. #1
    De Wafeltjes Meneer Meeting the Parents
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    I survived the zone
    EddyDP's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2011
    Locatie
    Blankenberge, Belgie
    Berichten
    3.185
    Post Thanks / Like

    Traag gegaarde lamsbout op de UDSM

    Ook weeral enkele weken geleden, maar ja, gepensioneerden hé.

    Naar een receptje van mediterraanse lamsbout van BBQ Helden.


    Lamsbout, marinade maken met:125ml witte wijn, 2 eetlepels olijfolie, verse munt en rozemarijn, look, peper en zout.



    De lamsbout ontbenen, insmeren met de marinade en opbinden en een dag in de koelkast.
    Met een scherp mes inkepingen maken rondom en vullen met stokjes knoflook en plukjes rozemarijn.



    De UDSM klaargemaakt voor L&T



    Bedoeling was te garen op 80°C maar de temperatuur ging naar 110°C en bleef daar constant staan.
    Volgende keer terug briketjes gebruiken, deze zijn gemakkelijker laag te houden.



    Na een uur of 4 was de kerntemperatuur 55°C.



    Het braadvocht gemengd met ketjap en honing om de lamsbout een glaze te geven.
    Een kleurtje geven rechtstreeks boven de houtskool




    Aangesneden en gedresseerd op een bordje



    De lamsbout mocht ietjes meer gehad hebben. Ik denk volgende keer naar 58° kerntemperatuur te gaan.

    Ik denk dat ik met de overschot van de houtskool nog ruim een uur of 10 had toegekomen, maar volgende maal gebruik ik terug briketjes, zeker weten.

    Verstuurd vanaf mijn SM-T810 met Tapatalk
    Laatst gewijzigd door EddyDP; 16-04-18 om 12:00.
    Ik ben niet curieus, maar ik weet graag veel.
    Enne, de beste stuurlui staan aan wal.
    ** 2012-2013 Certified MOINK baller! **

  2. #2
    Sleeveless Q Burnt the End
    I survived the zone
    fxs81's Avatar
    Ingeschreven
    Apr 2015
    Locatie
    Julianadorp
    Berichten
    7.482
    Post Thanks / Like
    Lekker zeg, mooi gedaan en gelukkig ontbreekt zelfs de wazige foto niet. Top!
    Weber Spirit E-210 Original | WGA | Weber Mastertouch 57 GBS Special Edition | Kamado Joe Classic II | WlanThermo mini V2

    Goeie wijn is nog steeds gin bier

  3. #3
    Swanturken a turducken Burnt the End
    I survived the zone
    Dion's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2015
    Locatie
    Almelo
    Berichten
    5.313
    Post Thanks / Like
    Lekker hoor.

  4. #4
    BBQ Privateer QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    DennisH's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2013
    Locatie
    Sint Maarten
    Berichten
    3.971
    Post Thanks / Like
    Daar krijg ik trek van!
    Experientia docet stultos
    Certified KCBS Judge
    Proud member of the Serial Soul Smokers
    Kamado Auplex Large - DIY RF Offset Smoker - Varkensspit - BBQ Guru CyberQ Wifi - DO Petromax 6FT 2x - DO Petromax 3FT - El Fuego DO 12QT - Skillet - Petromax FE90 - WGA - Green Forrest GF300E - GrillGrate 3x - Coox stove - UDS - Joy Charcoal Stove Large - Bastard One Minute Lighter - Campmaid Oudoor Grill Set

  5. #5
    Going whole hog I survived the zone
    Ingeschreven
    May 2016
    Locatie
    Den Haag
    Berichten
    706
    Post Thanks / Like
    Ziet er goed uit, ik had het niet afgeslagen.
    Primo XL / WGA met thermometer / Maverick ET-732 / Rode Chinese thermapen kloon / 1,5 x Fantast

  6. #6
    Mr. Lollypop Meeting the Parents
    Made Big Things on Small Grills VII
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    pa1ntje's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Zwijndrecht
    Berichten
    14.576
    Post Thanks / Like
    Wederom heerlijk eten Eddy !
    Weber OTP 47 met grill spit Weber 57 met houten handvaten UDS 210L SMOKEY JOE 60L UDS WGA Maverick 732 Heatermeter Kamado Large Kamado mini Forumgenoot van de Grillmaster 2015
    http://www.bbqforum.nl/forum/image.php?type=sigpic&userid=4618&dateline=1388401043

  7. #7
    Mucking up the keyboard with sauce
    Ingeschreven
    Jun 2017
    Locatie
    Roeselare
    Berichten
    1.904
    Post Thanks / Like
    Dat zie er smakelijk uit. Mooie maaltijd.

  8. #8
    BiBliotheQuaris Meeting the Parents
    No Fire in the Hole
    Seafood Surprise 2016
    QtB Topdog
    I survived the zone
    Rookplezier's Avatar
    Ingeschreven
    Jan 2016
    Locatie
    Axel
    Berichten
    4.734
    Post Thanks / Like
    Dat is een mooie lamsbout, had ik best van willen proeven.
    De garing luistert wel nauw zeg, reden genoeg om nog eens zo'n bout te garen
    Een dot goeie zin, Weber Kettle plus 47 cm, Weber Kettle 67 cm, WGA, RVS trolley, Broilking gasser en wat ander klein spul

  9. #9
    De Wafeltjes Meneer Meeting the Parents
    No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    I survived the zone
    EddyDP's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2011
    Locatie
    Blankenberge, Belgie
    Berichten
    3.185
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rookplezier Bekijk Berichten
    Dat is een mooie lamsbout, had ik best van willen proeven.
    De garing luistert wel nauw zeg, reden genoeg om nog eens zo'n bout te garen
    Zekers weten.
    Ik ben niet curieus, maar ik weet graag veel.
    Enne, de beste stuurlui staan aan wal.
    ** 2012-2013 Certified MOINK baller! **

  10. #10
    Spullen! Meeting the Parents
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Finger Licking Q IV
    Pulled from 6ft Under
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    Eigenhymer's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2014
    Locatie
    Sint Anthonis
    Berichten
    7.946
    Post Thanks / Like
    Je zegt wel dat L&S niet je ding is.. maar het gaat je aardig af. Lekker hoor.
    O.a.: Blue Prints offset smoker op aanhanger, 25 Inch home made barrelbbq, 16 Inch Oklahoma Joe Longhorn, ODC Classic Charcoal 570, Primo Oval XL400, ODC citygril Charcoal, ODC citygril gas, 200 ltr Barrelbbq, 2 x rookoventje, Pruttel(schrot)pot, 2 x Swing Grill, 200 ltr UDS, 110 ltr UDS, div.WGA's met houten, kunstof en zonder handvaten, Cramer bovengril, 2 x Planchaplaat op wokbrander, HM Ofyr, koffergril, Weber perforumer deluxe, Joy, Evirofit stove, div. Do's www.backyard-smokeaholics.nl


Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •