BBQpaleis BGE
Pagina 3 van de 3 EersteEerste 123
Resultaten 21 tot 28 van de 28

Onderwerp: Rundertong

  1. #21
    Swanturken a turducken I survived the zone Dion's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2015
    Locatie
    Almelo
    Berichten
    3.621
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eigenhymer Bekijk Berichten

    Van lever maken we altijd spiezen van en grillen we op de barbecue. In stukjes snijden en dan aan het spiesje rijgen met een plakje bacon ertussen. dus eerst de plak bacon eraan rijgen en dan een stukje lever. dan de bacon over een kant van de lever leggen en door de spies vastzetten.vervolgens weer een stuk lever en de bacon aan de andere kant. als je de spies dan bekijkt zie je in een golfbeweging de bacon tussen, onder en boven de lever zitten. dus bij het ene stuk boven, bij het volgende onder. enz. enz. Enkel met wat pezo. Wel insmeren met wat olie anders plakt hij vast.

    Beiden zijn zeer smakelijk.
    Het heeft even geduurd maar maandag maken we dit.

    Grill je de lever eerst voor of gaat alles tegelijk op de bbq? Met kip doe ik altijd eerst de lever even, dan in bacon wikkelen en dan nog even samen vandaar

  2. #22
    BBQ freak
    Ingeschreven
    Mar 2015
    Locatie
    Groningen
    Berichten
    169
    Post Thanks / Like
    Lever is heerlijk (niet te vaak eten)
    Plakken van snijden en in de koekenpan.(alleen zouten)
    Dan dobelsteentjes van snijden en opnieuw aanbakken.
    Tevens uien in ringen snijden en apart bakken.
    Op het laatst champions toevoegen.
    Eten met gebakken aardappelen en sla.
    Heerlijkkkkkkkk
    Low&Slow is the new Hot

  3. #23
    Swanturken a turducken I survived the zone Dion's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2015
    Locatie
    Almelo
    Berichten
    3.621
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eigenhymer Bekijk Berichten
    Jeannette bereid de rundertong op de volgende manier. De tong moet je eerst heel goed spoelen en het eventuele vet er afsnijden. Dan in een stoofpan de rundertong leggen in een bouillon, met een uitje, wat laurierbladen, peterselie, knoflook en oregano. Zorgen dat hij net onder ligt. Dan rustig stoven voor een uurtje of 3 tot hij gaar is. Dit test je met een prikker of vork, hij moet er soepel in gaan. Je kunt dit prima op de barbecue doen. Als hij gaar is uit het vocht halen. Even een klein beetje laten afkoelen en dan moet je de huid eraf pellen. Vaak gaat dit gemakkelijk omdat hij al wat kleine scheurtjes heeft, anders even voorzichtig insnijden en dan met je vingers de huid eraf trekken. Je kunt hem dan koud laten worden en als broodbeleg gebruiken, maar ook dikke plakken van snijden welke je een paar minuten per kant in een skillet bakt in een fijne olie met wat pezo, beetje knoflook en wat verse geraspte gember.
    .
    Zondag ga ik dit voor QtB maken. Ben benieuwd of het gaat smaken.

  4. #24
    Going whole hog QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    Pier's Avatar
    Ingeschreven
    May 2016
    Locatie
    Achterhoek
    Berichten
    679
    Post Thanks / Like
    Dat is een mooi recept.
    Ik zal het zeker volgen.
    WMT 57 en WGA
    (grow your own chillies)

  5. #25
    BBQ Privateer Burnt the End
    I survived the zone
    DennisH's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2013
    Locatie
    Sint Maarten
    Berichten
    2.249
    Post Thanks / Like
    Helaas heb ik een trauma van rundertong.
    Jaren geleden wilden mijn opa en oma ons een delicatesse voorschotelen met kerst en dat was dus rundertong!
    Beide konden niet goed koken.
    Naar mijn mening was de tong alleen gekookt (niet gaar) en was er verder niets aangedaan, het lag daar in z'n geheel op een schaal!
    Ik moet dus over een hele hoge drempel wil ik weer rundertong proberen.
    Experientia docet stultos
    Certified KCBS Judge
    Kamado Auplex Large - ProQ Excel - DIY RF Offset Smoker - Varkensspit - BBQ Guru CyberQ Wifi - Heatermeter - DO Petromax 6QT - Skillet - WGA - Green Forrest GF300E - GrillGrate - Coox stove - UDS

  6. #26
    Swanturken a turducken I survived the zone Dion's Avatar
    Ingeschreven
    Dec 2015
    Locatie
    Almelo
    Berichten
    3.621
    Post Thanks / Like
    Ik ben er ook nog niet erg enthousiast over hoor. Als t niet wat is gaat ie zo de ton in.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

  7. #27
    BiBliotheQuaris No Fire in the Hole
    Seafood Surprise 2016
    QtB Topdog
    I survived the zone
    Rookplezier's Avatar
    Ingeschreven
    Jan 2016
    Locatie
    Axel
    Berichten
    2.751
    Post Thanks / Like
    Heerlijk, rundertong in madeirasaus
    Een dot goeie zin, Weber Kettle 67 cm, WGA, RVS trolley, Broilking gasser en wat ander klein spul

  8. #28
    Spullen! Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Finger Licking Q IV
    Pulled from 6ft Under
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    QtB Topdog
    Burnt the End
    I survived the zone
    Eigenhymer's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2014
    Locatie
    Sint Anthonis
    Berichten
    5.591
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dion Bekijk Berichten
    Ik ben er ook nog niet erg enthousiast over hoor. Als t niet wat is gaat ie zo de ton in.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
    Ik denk dat je verrast wordt... maar we zullen het zien.
    O.a.: Blue Prints offset smoker op aanhanger, 16 Inch Oklahoma Joe Longhorn, ODC Classic Charcoal 570, Primo Oval XL400, ODC citygril Charcoal, ODC citygril gas, 200 ltr Barrelbbq, 2 x rookoventje, Pruttel(schrot)pot, 2 x Swing Grill, 200 ltr UDS, 110 ltr UDS, div.WGA's met houten, kunstof en zonder handvaten, Cramer bovengril, 2 x Planchaplaat op wokbrander, koffergril, Weber perforumer deluxe, Joy, div. Do's www.backyard-smokeaholics.nl


Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •