Tof, ben benieuwd!
Tof, ben benieuwd!
Weber Q100, Wokiwok 47 cm, OTG 57 bone
"It's better to burn out than to fade away!"
Lijkt me erg lekker, ik ben benieuwd![]()
Gisteren op de bbq gedaan om een uur of 9
We konden het toch niet opeten dus geen haast.
GRRRRRRR
Paste het niet op de Big Green Egg
Nou mes er maar in dan (snif.)
Het kleine stuk ging veel harder dan de rest.
Om 17.00 uur het kleine stuk er af en om 19.00 uur het grote stuk.
Volgende keer toch maar eens goed opzoeken hoe precies aan te pakken, want de flat was dun en veel verder dan de point
Straks stomen
Weber performer Touch-N-Go, ProQ excel 20, WGA, Primo Oval 400XL,
Weber Q220. Cast Iron grade, DigiQ II, Super fast RED Thermapen,
Let the cooking begin.
Wat een geweldig groot stuk vlees is het. Een stuk eraf snijden doet pijn.
Drink matig, doch regelmatig!
Waarom ligt er folie op het rooster?
KCBS Certified BBQ Judge
"Intelligence is something we are born with. BBQ’ing is a skill that must be learned"
Member of PureBBQ sponsored by Vuur en Rook, F-Dick and KLAUWE the bbq & smoking drum Meat by Home Made & Livar Fueled by MasterFire & House of Charcoal Temp. controled by QMaster Europe
EK'12 *13e* | WK'13 *Survivor* | Kampioen Der Lage Landen 2014 | Reserve GC Nederlands Low & Slow BBQ 2014 | NL Grand Champion Pork 2014 | Survivor Jack Daniels 2015 | NL Grand Champion Chicken 2015 | WBQA NL Kampioen 2015
Duizend maal excuus.
Ik dacht dat ik hier alles al geplaatst had.
Nou, hoe is het gegaan?
Het ging niet naar mijn zin. Vooral de point bleef hangen in de zone en de flat zat al op zijn max.
Op een gegeven moment maar besloten eerst de point er af te halen en te proeven........HEERLIJK
Na een paar uurtjes was ik het zat en heb na een paar uur de rest er af gehaald op 78 graden dacht ik.
Toch maar beter inplannen de volgende keer.
Ook hadden jullie gelijk i.c.m. met mijn verkeerde zout was de pekel niet volledig ingetrokken.
Daarom gaan we het zeker nog eens anders over doen.
Ook het stomen was niet zoals het moet denk ik
Hij stond in de oven op 150 graden, maar er moet echt een warmtebron onder die bak vermoed ik
Het water werd niet warmer dan 75 graden ongeveer.
Gelukkig was hij sappig en mals en prima te eten.
Beslist niet de sensatie die ik me herinner van Katz, maar het begin is er.
voor het stomen
na het stomen
Aansnijden, spannend
Zalige gedeelte
Op een broodje is toch wel goed
De rest hebben we met eigen jus ingevroren en is straks zalig in de baked beans , taco's of gewoon opgebakken op een bolletje.
Wordt zeker herhaald om te perfectioneren.
Wat wel gebeurd is naar aanleiding van dit recept is de verkoop van de BGE.
Dat in stukken snijden van dat mooie stuk vlees was de druppel.
Er is maar 1 oplossing
Het is een primo geworden, 400XL,![]()
![]()
![]()
Laatst gewijzigd door Poetsertje; 20-05-17 om 00:15.
Weber performer Touch-N-Go, ProQ excel 20, WGA, Primo Oval 400XL,
Weber Q220. Cast Iron grade, DigiQ II, Super fast RED Thermapen,
Let the cooking begin.
Weber performer Touch-N-Go, ProQ excel 20, WGA, Primo Oval 400XL,
Weber Q220. Cast Iron grade, DigiQ II, Super fast RED Thermapen,
Let the cooking begin.
Ik vind 3 dagen pekelen wel erg kort voor zo'n groot stuk vlees.
Zelf een keer een picaña gebruikt voor pastrami en dan iets van bijna een kilo en die heeft al 11 tot 12 dagen in de pekel gelegen....
boeken bestellen? Www.libris.nl/priem
2 x wga, weber wsm 37, joy stove, wildo kachel, 2 x kamado joe classic ,kamado joe junior 2 x tourne broche en de Linfyr
Ik volg eerst het recept en ga dan pas bijsturen aan de hand van de resultaten.
Ik denk dat het gebruikte soort zout ook een rol speelt.
Weber performer Touch-N-Go, ProQ excel 20, WGA, Primo Oval 400XL,
Weber Q220. Cast Iron grade, DigiQ II, Super fast RED Thermapen,
Let the cooking begin.