BBQpaleis BGE
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 27

Onderwerp: Caveman T-Bone

  1. #1
    Killed,grilled and ate Steven Raichlen Burnt the End
    I survived the zone
    phranq's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2010
    Berichten
    1.009
    Post Thanks / Like

    Caveman T-Bone

    Ik wilde dit recept van Steven Raichlen een keertje proberen, leek me weer eens wat anders. Ik was vandaag bij Dammers om briketten te halen en heb meteen een zak houtskool meegenomen, goede kwaliteit houtskool is voor dit recept wel belangrijk. Ik heb werkelijk waar nog nooit zo'n lekkere T-Bone gegeten, alleen gekruid met zeezout en peper en de Hellfire hot sauce apart geserveerd... groente maar achterwege gelaten dit keer. De T-Bone was 400gr en ik heb 'm beide kanten 2 minuten gekoold ipv gegrild..

    Filmpje:





    Laatst gewijzigd door Phubar; 05-05-11 om 19:25. Reden: Filmpje bijgesloten
    Weber OTP 57; WGA; WSM 47 - Stoker powered; DO 6 quart; iGrill
    http://deroockerij.blogspot.com/

  2. #2
    Artificer of drums No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Made Big Things on Small Grills IV
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Nose to tail
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Hooked on Smoke
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Phubar's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2009
    Locatie
    Utrecht,TheNetherPharkinglands
    Berichten
    14.754
    Post Thanks / Like
    Yummm boy!!!
    -TG
    -WGA (3)
    -UDS (S,M,L)

    *WGA Ambassador*
    Lowland Smokers powered by Ecobrasa, Dammers, De BBQfabriek, Nice2Meat en True2BBQ
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Competitor 2010, EKBBQ Competitor 2012

  3. #3
    Butcher Bert answers Questions Nose to tail
    I survived the zone
    Bert's Avatar
    Ingeschreven
    Nov 2010
    Locatie
    Zeewolde
    Berichten
    2.348
    Post Thanks / Like
    Ik weet het niet met deze bereidingswijze. Misschien sta ik er niet genoeg voor open. En ik zie altijd te veel zwart aan het vlees, en daar houd ik helemaal niet van. Ik doe zelf ook het meeste indirekt.
    Primo DO Looflighter
    Weber Go Anywhere

  4. #4
    The smokin' Gurnard No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Ring of Fire
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    QtB Topdog
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Finger licking Q
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Steaked out around the fire II
    Nose to tail
    Steaked out around the fire
    I survived the zone
    Super Moderator
    EvdP's Avatar
    Ingeschreven
    Aug 2010
    Locatie
    Vlissingen
    Berichten
    11.616
    Post Thanks / Like
    Heerlijk hoor, ik heb dit een keer met een entrecote gedaan. Heel lekkere bereiding!
    WEBER OTG 57 / WGA / Big Black van Cranenbroek NICE COOKER Kamado / Little ORANGE second hand nameless mini Kamado

  5. #5
    Killed,grilled and ate Steven Raichlen Burnt the End
    I survived the zone
    phranq's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2010
    Berichten
    1.009
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bert Bekijk Berichten
    Ik weet het niet met deze bereidingswijze. Misschien sta ik er niet genoeg voor open. En ik zie altijd te veel zwart aan het vlees, en daar houd ik helemaal niet van. Ik doe zelf ook het meeste indirekt.
    Het is ook best raar om zo'n mooi stuk vlees zo op je kolen te leggen, dat heeft mij ook lang tegen gehouden. Ik weet alleen wel dat ik het niet anders meer ga doen als op deze manier. Maar goed, smaken verschillen.. ik heb de T-Bone ook rijkelijk met zeezout gekruid, ik denk dat als je er wat minder zout op gooit het ook minder donkere plekken oplevert. Ik vond het trouwens alles behalve verbrand smaken.
    Weber OTP 57; WGA; WSM 47 - Stoker powered; DO 6 quart; iGrill
    http://deroockerij.blogspot.com/

  6. #6
    Artificer of drums No Fire in the Hole
    Finger Licking Q V
    Back to Skool L&T VIII
    Ring of Fire
    Made Big Things on Small Grills VI
    Seafood Surprise 2016
    Finger Licking Q IV
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Made Big Things on Small Grills V
    Seafood Surprise 2015
    Finger Licking Q III
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Made Big Things on Small Grills IV
    Mystery meats Boxtel III
    Seafood Surprise 2014
    Finger licking Q II
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Made Big Things on Small Grills III
    Finger licking Q
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    Steaked out around the fire II
    Made Big Things on Small Grills II
    Nose to tail
    Made Big Things on Small Grills
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    Hooked on Smoke
    Steaked out around the fire
    Putteing on the Ribs
    I survived the zone
    Forum Moderator
    Phubar's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2009
    Locatie
    Utrecht,TheNetherPharkinglands
    Berichten
    14.754
    Post Thanks / Like
    Als het niet verbrand ruikt of proeft dan is het ook waarschijnlijk niet het geval.
    In Eindhoven heb ik een stukkie geproeft van iemand en dat was gewoon goed.
    -TG
    -WGA (3)
    -UDS (S,M,L)

    *WGA Ambassador*
    Lowland Smokers powered by Ecobrasa, Dammers, De BBQfabriek, Nice2Meat en True2BBQ
    NK low and slow BBQ 2013 NK BBQ 2011, 2012 / BKBBQ Competitor 2010, EKBBQ Competitor 2012

  7. #7
    Butcher Bert answers Questions Nose to tail
    I survived the zone
    Bert's Avatar
    Ingeschreven
    Nov 2010
    Locatie
    Zeewolde
    Berichten
    2.348
    Post Thanks / Like
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door phranq Bekijk Berichten
    Het is ook best raar om zo'n mooi stuk vlees zo op je kolen te leggen, dat heeft mij ook lang tegen gehouden. Ik weet alleen wel dat ik het niet anders meer ga doen als op deze manier. Maar goed, smaken verschillen.. ik heb de T-Bone ook rijkelijk met zeezout gekruid, ik denk dat als je er wat minder zout op gooit het ook minder donkere plekken oplevert. Ik vond het trouwens alles behalve verbrand smaken.
    Misschien gewoon een keer doen, het zijn tenslotte ook vooroordelen.
    Primo DO Looflighter
    Weber Go Anywhere

  8. #8
    Rooksnuiver
    Ingeschreven
    Mar 2009
    Locatie
    Bergschenhoek, Netherlands
    Berichten
    101
    Post Thanks / Like
    Oei, wat ziet dat er lekker uit zeg! Weer iets voor op mijn todo lijst!
    Avonturen van een stel mannen met hun barbecue: Rookgordijn

  9. #9
    Van Vuur en Staal Back to Skool L&T VIII
    Groet'n uut Grolloo L&T VII
    Pulled from 6ft Under
    Bumpin' Road to BBQ L&T VI
    Mystery meats Boxtel III
    Feet in the Mud - L&T V
    Mystery meats Boxtel II
    Frostbitten and tingled - L&T IV
    Mystery meats Boxtel
    Hitte in de Koffer 2012
    Fishing for Chicken
    Burnt the End
    Smoke on the Water - L&T III
    A Pig's Head full of Chili - L&T II
    I survived the zone
    Forum Moderator
    kobold's Avatar
    Ingeschreven
    May 2010
    Locatie
    Annerveenscheknoal, Drenthe, Nederland
    Berichten
    2.631
    Post Thanks / Like
    Begrijp ik uit je verhaal dat dit met cocosbriketten een minder goed resultaat geeft Phrang?
    Ik heb een ossehaas voor een Lomo, moet die san ook op houtskool ipv briketten?
    Ik had hier iets leuks neer kunnen zetten
    Reverse flow gastanksmoker 't Ding ,Bar-B-Kettle 57, Ranch Kettle 96 'UFO', 22" UDS 'Tonnie' Overseas certified MOINK-baller 2011, 2012
    Member of AllSeasoned BBQ team Fueled by:Terlanco Briketten Meat supplied by:Vlees.nu Drinks by: Klein Duimpje,
    Sauce running through my veins Hickory devil and cooking on a Backwoods smoker!

  10. #10
    Killed,grilled and ate Steven Raichlen Burnt the End
    I survived the zone
    phranq's Avatar
    Ingeschreven
    Jun 2010
    Berichten
    1.009
    Post Thanks / Like
    Steven Raichlen doet het met natural lump charcoal en kan me zo voorstellen dat een goede kwaliteit houtskool meer smaak en minder as afgeeft dan briketten. Ook worden briketten een stuk heter dan houtskool. Ik zou zelf adviseren het met houtskool te doen.
    Weber OTP 57; WGA; WSM 47 - Stoker powered; DO 6 quart; iGrill
    http://deroockerij.blogspot.com/

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Caveman T-Bone steak
    Door csiegers in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 25
    Laatste Bericht: 26-04-13, 11:36
  2. Caveman-Style.
    Door Tony in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 27
    Laatste Bericht: 28-01-13, 20:06
  3. Phubar's B-Day Bone in Ribeye Caveman Style
    Door Phubar in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 44
    Laatste Bericht: 11-06-12, 09:08
  4. Phubar's PhirePlace Caveman T-Bone Steak
    Door Phubar in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 17
    Laatste Bericht: 27-02-12, 18:05
  5. Caveman
    Door EvdP in forum Het Oog wil ook wat
    Reacties: 16
    Laatste Bericht: 27-03-11, 11:38

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •