PDA

Bekijk Volledige Versie : sukade lapje, gepofte aardappel en spruiten



Fred
04-10-10, 18:47
Vandaag geprobeerd sukade lappen op de bbq klaar te maken. De sukadelappen gekruid met peper en zout. De bbq op een temperatuur van 110 graden C. Na 5 uur op de bbq waren ze nog niet helemaal gaar maar konden wel gegeten worden.
Ik heb twee sukade lapjes laten liggen en die kunnen nog wel een uurtje of vier blijven liggen op de bbq.
Ben benieuwd hoe dat gaat worden.


http://www.fredsbbq.nl/images/stories/2010-10-04/IMG_7820.JPG

Na ruim een uur een pannetje spruitjes (in water) en een pannetje aardappelen (met olijfolie en Verstegen
aardappelkruiden) er bij gezet.

http://www.fredsbbq.nl/images/stories/2010-10-04/IMG_7824.JPG

Het resultaat na 5 uur bbq voor het vlees en krap 4 uur voor de aardappels.

http://www.fredsbbq.nl/images/stories/2010-10-04/IMG_7827.JPG

http://www.fredsbbq.nl/images/stories/2010-10-04/IMG_7829.JPG

marco w
04-10-10, 18:59
Ik ben benieuwd hoe die lapjes worden die er nog langer op gaan liggen

pom performer
04-10-10, 19:00
Ziet er lekker uit fred. Zat toevallig laatst te denken of het zou lukken om een heel stuk sucadelap low and slow te doen, hetzelfde als pp dacht ik.
In de pan worden ze ook alleen maar lekkerder hoe langer ze opstaan, ben benieuwd naar die 2 die je langer hebt laten liggen.
Denk dat ik het gewoon eens ga proberen met een heel stuk.

EvdP
04-10-10, 19:11
ziet er weer super lekker uit Fred!

MV
04-10-10, 20:22
Ja... die Fred... die kan der wat van!
Lekker hoor!

Frits
04-10-10, 20:24
Ik was al verkocht bij de spruiten, waneer open je een restaurant Fred?

Driekje
05-10-10, 09:49
Mooi Fred, ik ben ook benieuwd naar de laatste 2 en wat je er van vond want " konden wel gegeten worden" doet me niet zo veel.
De spruitjes kunnen trouwens ook heel mooi in de koekenpan met een paar stukjes spek. Iets minder wel te verstaan maar het gaat super.

Fred
05-10-10, 13:38
De laatste 2 sukadelapjes heb ik er nog 4 uur op laten liggen. Het resultaat was minder dan de eerste. Een stuk droger.

@Driekje de eerste sukadelapjes waren smaakvol maar leken niet gaar en waren wat droog. Als ik sukadelappen in de pan langzaam laat garen krijg ik een stukje vlees wat bijna uit elkaar valt en lekker sappig is. Spruitjes ut de pan met spekjes zal ik ook eens proberen lijkt me lekker.

RoyzRoyz
05-10-10, 14:55
Apart om een sucadelap te maken. Had het vlees veel vocht verloren? In principe zou het moeten kunnen, maar dan zal het in vocht/boter gegaard moeten worden, zoals in een slowcooker. Ga ik ook eens proberen.
Ziet er trouwens wel heerlijk uit.

noskos
05-10-10, 16:44
Ik denk dat sucade lappen een beetje te weinig vet hebben om ze zo te doen, je zou de brisket methode er op los kunnen laten en ze bij een bepaalde temperatuur in kunnen pakken in folie. Dan gaat er geen vocht meer verloren en garen ze mooi door. In die richting zou ik het zoeken.

FlorianD
05-10-10, 22:30
nice nice ziet er goed uit

Jord
05-10-10, 22:41
Sja, succade is wel een tricky piece of meat. Wel leuk om zo te experimenteren.

Fred
06-10-10, 11:30
Gisteren heb ik sucadelapjes in de pan gemaakt. het laatste uur heb ik een te droog sukadelapje van de bbq er bij gedaan. Het knapte helemaal op en smaakte erg lekker. Ik geloof dus dat Noskos gelijk heeft en dat het wel gaat maar dat het een tijdje afgedekt in de jus op de bbq moet staan om het niet te droog te laten worden. Ik ga hier vast mee verder experimenteren.

Phubar
06-10-10, 11:48
Wederom weer een mooie kook sessie op de Q Phred!