BBQshop BGE
  • Section Widget

  • BBQ Agenda

    Boretti BBQ Cup 2014

    14 September 2014

  • Recent Articles

  • Voorpagina

    Door Uitgegeven op 01-03-11 01:34

    Als je blij wordt van het eerste sissende geluid op de grill, als je nog even extra inademt bij de geur van houtvuur en als je maar al te graag tot 's avonds laat in de smeulende kooltjes kijkt, dan ben je meer dan welkom op dit forum.

    Het maak niet uit of je net begonnen bent met een tafelgrill op het balkon of dat je een grote off-set smoker in de achtertuin hebt staan.
    Je bakt misschien brood en pizza op een keramische barbecue of je rookt zelf gevangen vis in een kast.

    Dit is de hangplek voor alle barbecue-liefhebbers uit Nederland en BelgiŽ.

    Het is een bruisend forum met beginnende thuiskoks, fanatieke BBQ-brethren, professionele cateraars en wedstrijdbarbecuers.

    De bedoeling is dat we elkaar vertellen over onze passie met foto's en reportages (want het oog wil ook wat) en dat iedereen van elkaar kan leren over alle aspecten van buitenkoken.

    Vragen staat vrij!

    En het zal je verbazen, als nieuw lid, hoeveel respons je krijgt op je eerste post en je eerste vraag.

    Iedereen heeft vragen over te gebruiken materialen: Zoals welke barbecue te kopen, welke houtskool het langste meegaat of welk rookhout te gebruiken? Je mag bij ons een eerlijk advies verwachten van andere consumenten.

    De receptenafdeling is alleen voor leden te lezen en wordt gestaag door onze leden ingevuld.
    Hier worden bereidingen stap voor stap met foto's beschreven. De recepten zijn per productgroep ingedeeld van MOINK-balls, via hertenbout tot gegrilde banaan.

    Menig beginnende smoker is door ons begeleid in de eerste Laegh ende Traegh sessie, waarbij leden via het forum met advies en aanmoediging deze lange (en soms nachtelijke) bereiding meemaken.

    Het Barbecue forum organiseert voor haar leden ongeveer 4 evenementen per jaar, waarbij we een weekend samenkomen met een thema.

    Het hoogtepunt van deze bijeenkomsten is vaak het gesprek rond het vuur over alle dingen die wel en niet met barbecue te maken hebben.

    Als bezoeker kun je maar een beperkt deel van het forum zien, als actief lid krijg je toegang tot het totale forum en alle kennis die daar is verzameld, dus schrijf je snel in!
    Door Uitgegeven op 22-02-14 11:05  Aantal keer Bekeken: 456 

    Zoals meerdere forumleden ook hier vandaag ribbels
    ze gaan gewoon 3-2-1 op de uds
    ribbels een dag van tevoren ...
    Door Uitgegeven op 22-02-14 11:02

    Afgelopen week voor het eerst Eisbein gemaakt, koud gerookt in mijn rookkast.



    Hoewel er ...
    Door Uitgegeven op 22-02-14 10:59

    -voorgerecht sardines met baba ganoush,humus en Arabisch brood (Padawan)

    -hoofdgerecht lam schouder met tabouleh ...
    Door Uitgegeven op 22-02-14 10:56




    Onze eerste homemade worst vanochtend gedraaid. Gekozen om een Garam Massala worst te gaan proberen: ...
    Door Uitgegeven op 25-11-12 13:42

    Deel 3: Amerikaanse Inventiviteit

    Het is in dit geval altijd moeilijk te onderscheiden wat corporate history is en wat daadwerkelijk is gebeurd. De meeste geschiedenis is anekdotisch en er zijn niet altijd betrouwbare documenten beschikbaar.

    Het is voor het verdere verhaal alleen belangrijk dat we twee ontwikkelingen uit de laatste 300 jaar in de Verenigde Staten behandelen.

    Dit is zover als een gemiddelde Amerikaan denkt dat de wereldgeschiedenis teruggaat, dus het is niet zo gek dat zij denken dat ze barbecue bedacht hebben.

    Onzin natuurlijk, zoals ik eerder in deze reeks heb beschreven is low&slow bereiden van hele dieren een universeel gegeven, dat je kan terugvinden in culturen over de gehele ...
    Door Uitgegeven op 25-11-12 10:17

    Deel 2: Open Grills: op naar de Hibachi.

    De oervorm van barbecue is het garen van hele dieren boven de as van een houtvuur, al dan niet aan een spit.



    Zuid-Oost AziŽ

    Hierboven zie je een dubbele Babi Guling, een bereiding die ondanks onze geschiedenis met Indonesia en met name Bali nog steeds vrij onbekend is in Nederland. De lezers van het BBQforum en een select groepje foodies weet er natuurlijk wel van. Het is zelfs de aanleiding voor menig culinaire pelgrimstocht.

    Vanaf deze oervorm is het niet moeilijk om de gedachten-stap te maken van een heel dier naar een stuk vlees op een bamboestokje. Het is tenslotte dezelfde techniek, maar dan op een kleinere schaal.

    Voor deze bereiding hebben we nu een zogenaamde sateh-grill, feitelijk een langgerekte open bak, waarbij je de uiteinden van de stokjes op ...

  • Recent Forum Posts

    Toxiq

    Rub, marinade en wat nog meer ?

    Bedankt voor de boekentips

    R1200, ik weet wat je bedoeld, maar de grootste beperking is dat ik vele materialen nog niet ken of mee gewerkt

    Toxiq Vandaag, 16:26 Ga naar het laatste bericht
    VeloChill

    Plan voor as. weekend

    ik zou ook een backup plan maken, als 16 man zit te wachten op eten, dan duurt het allemaal ineens langer dan je dacht en gaan dingen mis die normaal

    VeloChill Vandaag, 16:26 Ga naar het laatste bericht
    robbiev

    Aangenaam, nieuw lid uit the Southern Hills stelt zich voor

    Welkom in deze gezellige en smaakvolle omgeving!

    robbiev Vandaag, 16:22 Ga naar het laatste bericht
    robbiev

    Even voorstellen

    Welkom in deze gezellige en smaakvolle omgeving!

    robbiev Vandaag, 16:20 Ga naar het laatste bericht
    tokugawa

    Haasfiletrollade kerntemperatuur

    Bedoel je met 'haasfilet' filťt van een haas (het dier haas) of bedoel je bijv. runderhaas, varkenshaas et cetera?

    tokugawa Vandaag, 16:18 Ga naar het laatste bericht
  • Twitter